Laatste kans bij de Stripmaker! Nog 4 kavels beschikbaar.

Betaalbare zelfbouw, ook voor starters. WikiHouse De Stripmaker, een uniek zelfbouwproject in Almere Buiten, maakt deze belofte waar. Dit project biedt ruimte aan 27 duurzame woningen voor kleinere huishoudens. De woonoppervlaktes variëren van 50 tot 90 vierkante meter. De woonlasten (netto hypotheek- en energiekosten) zijn bijzonder laag: vanaf circa 550 euro per maand. In fase 1 zijn nog vier kavels beschikbaar. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Schrijf je dus snel in, via de projectsite.

WikiHouse: betaalbare zelfbouw in Almere dankzij bijzondere bouwmethode
Die lage woonlasten zijn vooral mogelijk dankzij de WikiHouse bouwmethode. Je maakt, samen met een professionele zelfbouwbegeleider, een digitaal ontwerp. Daarvoor gebruik je bouwelementen uit een speciale toolbox, vergelijkbaar met een blokkendoos. Dit maakt het ontwerpproces relatief gemakkelijk en houdt het ook betaalbaar. Een computergestuurde zaag freest vervolgens uit houten platen handzame onderdelen. Die vormen het bouwpakket voor het casco van je nieuwe huis. Dankzij eenvoudig ontworpen aansluitingen en verbindingen kun je je huis daarna zelf, of met hulp van vrienden, in elkaar zetten en afbouwen. Overigens geldt voor de nog beschikbare kavels dat de woningontwerpen al klaar zijn. Dat maakt voor de bouwmethode niet uit. Die blijft heel betaalbaar. Ook de omgevingsvergunning is al ingediend.

Nog 4 kavels beschikbaar in fase 1. Nu inschrijven
In de eerste fase zijn dus nog vier kavels beschikbaar, waarvoor de woningontwerpen al klaar zijn. Het gaat om twee vrijstaande woningen, een hoekwoning en twee woningen onder één kap. De woonoppervlaktes variëren van 71 tot 84 vierkante meter. De kavels zijn beschikbaar vanaf 247.500 euro (v.o.n.). Dit is inclusief de woning en ook inclusief 20 procent extra financieringscapaciteit die hypotheekverstrekkers vragen omdat het om zelfbouw gaat. Wanneer je zo veel mogelijk zelf doet, kun je zo’n 40.000 euro besparen. Meer informatie over de beschikbare kavels staat op de projectsite. Daar kun je je ook inschrijven. Doe dat snel, want voor deze kavels geldt dat inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

WikiHouse-woningen: mogelijke oplossing voor tekort aan betaalbare woningen in Nederland
De WikiHouse-woningen in Almere zijn echt uniek. Het is voor de eerste keer dat deze woningen op grote schaal worden gebouwd. Initiatiefnemer is het Woningbouwatelier, een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, het Rijksvastgoedbedrijf en het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse. Het ging om een proef, met een positief resultaat. WikiHouse-woningen kunnen een oplossing zijn voor het tekort aan betaalbare, energiezuinige en passende woningen in Nederland.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!