Woontorens met daklandschap in Cascadepark


Impressie van MARK

In het Cascadepark in Poort worden 114 appartementen gerealiseerd verdeeld over twee torens van 30 meter. Het project MARK van bouwende projectontwikkelaar VORM, LOLA Landscape Architects en GROOSMAN Architecten werd als winnend concept gekozen door de gemeente en bewoners. De uit water, rietoevers en vlonderpaden opgebouwde 'wetland' laat MARK als vanzelfsprekend opgaan in het Cascadepark, bovenop het halfverdiepte parkeerdek. Het voegt voor zowel de bewoners en omwonenden, planten, vogels en insecten een aantrekkelijk natuurlandschap toe aan het park. De oplevering van de betaalbare woningen staat gepland in het tweede kwartaal van 2024

Duurzaam
MARK is duurzaam en de keuze voor grondstof en materiaalgebruik is een essentieel aspect van circulariteit in het plan. Door het gebruik van duurzame elementen, wordt de duurzame bewustwording bij bewoners en omwonende vergroot. Dit project moet niet alleen een prettige leerfruimte worden, maar ook een gemeenschappelijke, groene ontmoetingsruimte voor de buurt. 

Betaalbaar en snel
“Niet alleen duurzaamheid, maar ook de vraag naar betaalbare woningen in een leefbare omgeving is groot. We moeten dus goedkoper en sneller ontwikkelen en bouwen. Door gebruik te maken van parametrisch ontwerpen wordt het plan in de helft van de tijd uitgewerkt. Ik ben trots dit met onze partners te kunnen realiseren.”  Hans Meurs, CEO VORM

Doordat MARK in 12 maanden vanaf de start van de bouw gerealiseerd wordt, zorgt het voor minder overlast voor omwonenden.

Prijsvraag
Voor aanvang van de bouw wordt een tijdelijk programma voor de buurt georganiseerd met een ijsbaan in de winter en een speeltuin in de zomer. Daarnaast mogen de omwonenden meedenken over hun uitzicht. Er is een ontwerpwedstrijd voor kinderen uitgeschreven en voor de ouders wordt een volledig duurzame renovatie voor een energieneutrale woning aangeboden.

Bron: www.almeredezeweek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!