Almere is opgebouwd uit verschillende stadsdelen met elkaar haar eigen sfeer en identiteit. Kies voor het knusse karakter van Almere Haven, het oudste stadsdeel, of juist voor de natuur in Almere Buiten. Ga voor de landelijke omgeving van Almere Hout of de moderne uitstraling van Almere Stad. In Almere Poort is het heerlijk vertoeven aan het Almeerderstrand.


Het groene Almere Buiten

Het stadsdeel waar je ook écht buiten bent. Het lijkt wel of de jaargetijden hier meer voelbaar zijn dan elders. Het licht, de kleuren en de geuren betoveren je en ze vervelen nooit. Het stadsdeel kenmerkt zich door haar polderkarakter. Sloten, tochten, vaarten en bos; iedere buurt grenst hier aan een stukje groen. En met de Oostvaardersplassen in je achtertuin is er hier altijd iets te doen!

Almere Buiten

Het centrale Almere Stad

Almere Stad is het meest centraal gelegen stadsdeel van Almere. Het centrum is opvallend modern en heeft een zeer gevarieerd winkelaanbod. Ga lekker uit eten op de Grote Markt of het Belfort. Zin in een dosis cultuur? Ga dan naar het KAF of de nieuwe bibliotheek. In dit stadsdeel ligt ook de wijk de Noorderplassen, geliefd onder echte watersporters.

Almere Stad

Het verrassende Almere Poort

Almere Poort heeft een unieke ligging aan het water en bos. Zo kent Almere Poort een mooi strand en een prachtige jachthaven die een scala aan watersportmogelijkheden bieden. Bovendien ligt het stadsdeel tegen de A6 en heeft het een eigen NS-station. Zo ben je altijd dichtbij Amsterdam en ’t Gooi.

Almere Poort

Het gastvrije Almere Haven

Eenmaal in Almere Haven, nooit meer weg. Dat is al 40 jaar de ongeschreven regel onder eigen inwoners. Zij noemen zich niet voor niets Havenaren en deze verbintenis is terug te vinden in het ‘dorpse’ karakter van dit stadsdeel. De ruim opgezette wijken in het groen ogen dorps met ontelbare hofjes.

Almere Haven

Het landelijke Almere Hout

Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere. In Almere Hout kun je wonen in villapark Vogelhorst, het dorp Nobelhorst of aan de Paradijsvogelweg.

Almere Hout