Het kan in AlmereNieuwsNieuwsFeestshoppen in het centrum van…

Feestshoppen in het centrum van Almere

schaatsbaan-op-het-forum-in-almere-centrum_fotografie-maarten-feenstra_rv-met-naamsvermelding

De winkels in Almere Centrum staan de hele maand december in het teken van ‘Feestshoppen’. Naast prachtige feestverlichting en speciale aanbiedingen start de feestmaand op vrijdag 2 december met een extra koopavond. Op zaterdag 3 december opent de schaatsbaan op het Forum en wordt op spectaculaire wijze de feestverlichting ontstoken. Verder treden op zaterdag 17 december diverse kerstkoren op. Er zijn extra koopavonden op 22 en 23 december met dansoptredens en straattheater in kerststijl en kerstvoorstellingen. In de Foodpassage zijn iedere zaterdag in december Kids Workshops tussen 12.00 en 16.00 uur.

Spectaculaire onthulling feestverlichting en gratis schaatsen
Op zaterdagmiddag 3 december om 17.00 uur wordt op het Forum de feestverlichting met een spectaculaire openingsshow onthuld. Dit gebeurt met kettingzagen, ijsmuren, feestelijke zang en een megagroot verlicht rendier. Een spektakel dat je niet mag missen! Ook opent die dag de schaatsbaan op het Forum. Iedereen kan tijdens winkelopeningstijden gratis schaatsen. Verder is er iedere donderdagavond ‘Disco on Ice’ van 19.00 tot 21.00 uur, iedere zaterdag een ijshockey clinic van 11.00 tot 12.00 uur en kinderdisco van 16.00 tot 17.00 uur. Wie wil leren schaatsen kan op 3, 27, 28 en 30 december tussen 11.00 en 13.15 uur terecht voor schaatsles. Schaatsen zijn voor een klein bedrag te huur.

Winter Wonderland Fotoshoot en fotomomentje met de kerstman
Picture People verzorgt tot en met 24 december in hun pop-up kerststudio op Forum 3 een Winter Wonderland Fotoshoot. Vanaf € 5,- kun je met familie, vrienden of collega’s in een speciale kerstsetting op de foto in de Pop-up store. Ook loopt tussen 21 en 24 december de Kerstman door het centrum voor een speciaal fotomomentje.

Kerstzang en dansoptredens in kerststijl
Op zaterdag 17 december tussen 12.00 en 17.00 uur is het winkelen extra sfeervol met kerstzang in de straten en op de pleinen in het centrum. Er zijn optredens van Vocal Motion, Operakoor Almere, het Dickenskoor, Draaiorgel Toni, Leger des Heils, Bertus Big Band, Vocal Harmony en Swing Masters. De extra koopavonden op 22 en 23 december worden nóg gezelliger met dansoptredens in kerststijl, straattheater van Sopa del Fuego en kerstvertellingen door Kunst voor de Koning.

Passage-loterij
Wie tot en met 24 december aankopen doet in de Passages, ontvangt een gratis lot dat kan worden ingeleverd in de brievenbus in de Zadelmakerstraat 8. Winnaars maken kans op mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in de Passages. Op het pleintje op de hoek Brouwerstraat/Zadelmakerstraat verkoopt Villa Blossom kerstbomen en op 17 en 24 december is er voor alle klanten in de Passages gratis chocomel.

Meer info: www.almerecentrum.nl/feestshoppen