Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenFinale van de Eredivisie Zeilen op…

Finale van de Eredivisie Zeilen op Weerwater in Almere Centrum

eredivsie zeilen

Het finaleweekend in Almere is de laatste van in totaal vijf speelronden. De vereniging die na dit weekend op de eerste plaats staat, mag zich een jaar lang Landskampioen van Nederland noemen. Deze nationale competitie voor zeilverenigingen staat garant voor veel zeilspektakel. De Almeerse WV Almere Centraal maakt grote kans de landstitel dit weekend te bemachtigen.

“Wie graag eens een zeilwedstrijd op het hoogste niveau wil zien, met korte wedstrijden, dicht bij de wal, met Nederlands beste zeilers en identieke boten, moet dit weekend zeker naar de Esplanade komen,” zegt Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. “Het evenement, met een begrijpelijke uitleg, digitale animaties en online registratie, staat garant voor veel spektakel op het Weerwater.” De toegang tot het evenement is gratis. De wedstrijden vinden plaats op vrijdag 30 september van 10.30 tot 19.00 uur, zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 2 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondagmiddag om 17.00 uur is de prijsuitreiking en de huldiging van de landskampioen.

Ook voor kinderen is op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van alles te beleven. Zo meert de ‘Optimist on Tour’ aan bij de Esplanade en is ook Windsurfvereniging Almere Centraal aanwezig. Wie wil leren zeilen en kanovaren of surfen kan twee dagen lang vanaf 10.15 uur kosteloos meedoen aan leuke lessen voor beginners. Vooraf inschrijven voor de Optimist on Tour is gewenst via almerecentrum.nl/zeilen. Maar je ter plekke aanmelden is ook mogelijk, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.