Het kan in AlmereNieuwsNieuwsLentekriebels? Dit kun je doen in…

Lentekriebels? Dit kun je doen in Almere!

Het is langer daglicht, de bloesem komt langzamerhand weer uit en we kunnen langer genieten van de zon: het wordt weer lente! Almere denkt mee en heeft jou genoeg te bieden met dit mooie weer!

Dagje Kemphaan
Bereid je voor op een dagje Almeerse natuur en beleef Stadslandgoed de Kemphaan. Het ligt niet ver buiten de stad en je bent er dus zo! Op de Kemphaan kunnen kinderen op avontuur in het Zuiderzeebos, klimmen in boomtoppen en -nadat ze uitgeraasd zijn- genieten van pannenkoeken. Onderstaand volgen evenementen die extra leuk zijn om te doen in het lente-seizoen!

Festival Der Zoete Verleidingen
Zin in een guilty pleasure? Hier heb je ongetwijfeld een overheerlijk aanbod! Festival der Zoete Verleidingen vindt plaats op 12 tot en met 14 april op Stadslandgoed de Kemphaan. Dit weekend staat in het teken van zoete verwennerijen voor taartenbakkers en zoetekauwen. Het is dan ook drie dagen feest! Op het festival worden workshops aangeboden en bakdemo’s gegeven door bekende patissiers als Hidde de Brabander, Kees Raat en Rutger van den Broek. Het fleurige thema trekt ook volop deelnemers die met ambacht en originaliteit jou in verleiding kunnen brengen.

Boerenmarkt
Zin om lekker te koken dit weekend? Haal de lekkerste, biologische producten op de boerenmarkt! Iedere zaterdagochtend kun je de boerenmarkt vinden in de schuur van de stadsboerderij. Dit varieert van rund van eigen koeien, verschillende kazen en kruidenierswaren, vers gebakken brood en banket tot het echte zelf gebrouwen Kasteelbier! Naast etenswaren kun je hier ook terecht voor biologische schoonmaakmiddelen, verse bloemen en huidverzorgingsproducten.

Schapenpraatjes
Geen lammetjes, geen lente? Dit jaar geen gebruikelijke babyboom, maar een introductie van 3 nieuwe schapenrassen in de Schaapskooi van Almere Haven. Er zijn tot en met 9 april Flevolanders, Drents Heideschapen en Shetland schapen te bewonderen. Dit jaar nodigt de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos jou uit om alles te leren over de nieuwe rassen en kennis te maken met de schapen (en misschien wel nieuwe lammetjes!) Klik op de link voor meer informatie: https://www.kemphaan.nl/event/schapenpraatjes/

Lente in de Oostvaardersplassen
Zin om op eigen gelegenheid er even uit te gaan? Pak de trein naar Oostvaarders en begin aan de 2 km wandelroute De Groene Loper. Je komt dan uit bij het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Met het uitzicht op de Oostvaardersplassen kun je zien dat ook deze ‘bewoners’ zin hebben in de lente!
Dit mooie natuurgebied op de fiets beleven kan natuurlijk ook! VVV Almere heeft een mooie Vogelvluchtroute uitgestippeld voor de echte natuurliefhebber. Je komt langs heel wat bijzondere stukken natuur, die jou gegarandeerd zullen verbazen. Klik hier voor meer info en zie wat VVV Almere nog meer voor mooie routes aanbiedt.

Nobelrun
Liever op een sportieve manier het voorjaar ervaren? In mei kunnen we weer genieten van de Nobelrun 2019. Je kan op 19 mei ook er nog eens voor kiezen hoe jij door deze natuur wilt hardlopen! Waarbij je met de Madeleen het Weteringpark meepakt, kun je bij de 10 en de halve marathon het Waterlandsepark en het Beverbos beleven. Naast deze afstanden is het ook mogelijk voor de jongste hardlopers om deel te nemen aan de wedstrijd. Haal je hardloopschoenen maar uit de kast en begin met trainen!  Klik hier om je in te schrijven.