Het kan in AlmereNieuwsNieuwsStrandSafari zonovergoten, vrolijk…

StrandSafari zonovergoten, vrolijk festival

strandsafari almere

Op zaterdag 14 juli 2018 waren het Almeerderstrand en omgeving van 10.00 tot 23.00 uur het toneel van StrandSafari: een succesvol, avontuurlijk strandfeest met onder meer muziek, sport, wateractiviteiten, buitentheater en workshops voor alle leeftijden.

Wethouder Hilde van Garderen, van Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing, pompte samen met Kinderwaterjurylid Filip (6 jaar) het eerste testwater uit het IJmeer om de Watertransformator van kunstenaar Pavèl van Houten in werking te stellen. Daarmee was het festival officieel geopend.

“Cultuur in de openbare ruimte – zoals hier op het fantastische Almeerderstrand – verhoogt de aantrekkingskracht van onze stad. Dit festival is een mooie aftrap en zorgt voor een geslaagde dag aan het strand voor jong en oud”, aldus een enthousiaste wethouder.

Hoge opkomst
Met een hoge opkomst, zo’n 1000 bezoekers, en een enorme variëteit aan activiteiten die allemaal goed bezocht waren, is StrandSafari een succes te noemen. Zo liep het bijvoorbeeld storm bij de workshop Kinderwaterjury*, waar maar liefst 174 kinderen het IJmeerwater testten (gemiddeld score een 7,1) die alles over water wilden weten en waar de Watertransformator de grote trekker was.

* Ook in de zomervakantie kun je nog Kinderwaterjurylid zijn bij de kinderactiviteiten op het Almeerderstrand. Zie website.

Zeer geslaagd
Alle sportieve en creatieve activiteiten waren strak ‘uitverkocht’. Waar sommige sportliefhebbers verkoeling zochten op het water bij het zeilen en suppen was het ondanks de hitte ook dringen bij het rugby en kickboksen. Ruim zeventig kinderen maakten prachtige schilderijtjes en de lucht werd kleurrijk versierd door zo’n vijftig zelf geknutselde vliegers. De natuurdetective wist zijn publiek te boeien met beenderen en ander natuurlijks uit het Museum der Dierenmisdaad. In de schaduw onder de bomen ontwaarde je lustig schilderende volwassenen achter hun schildersezels. De diverse muziekpodia waren ook erg in trek; de terrassen zaten overvol. En dit was nog maar een greep uit het aanbod. Kortom: een zeer geslaagde, zonovergoten StrandSafari.

Waarom StrandSafari
Om te onderzoeken welke culturele, recreatieve en sportieve activiteiten goed passen op het Almeerderstrand heeft StrandLAB Almere het gratis festival StrandSafari in het leven geroepen. Het is een van vele initiatieven van StrandLAB Almere.

Partners van StrandSafari
Partners op het strand, uit Almere en van daarbuiten namen de organisatie van de verschillende activiteiten ter hand. De productie was in handen van BG-22-24, The Young Artlab. Partners van StrandSafari zijn onder meer: Almere 2.0, Architectuur in Almere, Team van den Berg Kickboxing, HarborHouse, Hart-lopen.nl, Katja Grosskinsky, Erik Fakkeldij, KLEURinCULTUUR, Marina Muiderzand, Optimist on Tour, Pavèl van Houten, Regatta Center Muiderzand, SEC Survivals, De Speelwildernis, Stad en Natuur, Steel Creek, Kidz-Dj Rik, Sun Runners, United Dance Almere, Poortdok en Vis à Vis.

Foto: Lex Beers