Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenOpening tentoonstelling maquettes…

Opening tentoonstelling maquettes BouwEXPO Tiny Housing

tiny house tjeerd herrema almere

In samenwerking met de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is op 1 juni de expositie ‘Tiny Housing Ontdekt’ gestart. Wethouder Tjeerd Herrema opende samen met KAF-directeur Jeroen van der Wiel de tentoonstelling, waar de maquettes van de 245 inzendingen te bekijken zijn.

De expositie is onderdeel van de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere’. De 25 beste inzendingen kunnen gerealiseerd worden tijdens de BouwEXPO in Almere Poort . Met de grote hoeveelheid inzendingen bewijst Almere dat er vraag is naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. De kleine huisjes met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 vierkante meter staan volop in de landelijke belangstelling. Almere wil, samen met het Woningbouwatelier, verkennen of het mogelijk is om een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken. Wethouder Herrema vindt de energie en de ideeën die alle deelnemers in hun inzendingen hebben gestoken geweldig. “Voor mij zijn het nu al allemaal winnaars! Met slechts 25 plannen gaan we straks verder naar de BouwEXPO, maar het zou mooi zijn als de bouwsector nog meer van deze prachtige ideeën kan adopteren. Binnen Almere of daarbuiten.”

Dag van de Architectuur in het teken van Tiny Housing

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) organiseert op zaterdag 18 juni 2016 tussen 12:00 en 16:00 uur de ‘Dag van de Architectuur’ in Almere. Deze staat in het teken van Tiny Housing. Naast presentaties over Tiny Housing zal de expositie met de prijsvraaginzendingen geopend zijn en is er een echt Tiny House op de Esplanade te bezoeken.

6 juli bekendmaking van de winnaars tijdens symposium

Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. De winnaars worden op woensdag 6 juli tijdens een symposium en in aanwezigheid van minister Blok bekend gemaakt.. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer. De BouwEXPO Tiny Housing met daarin de prijsvraag en het symposium, is een samenwerking van de gemeente Almere en het Woningbouwatelier.

De expositie is tot 6 juli te bezoeken in de schouwburg in het stadshart van Almere (Esplanade 10). Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur

Kijk voor meer informatie over de BouwEXPO Tiny Housing op www.bouwexpo-tinyhousing.nl