Het kan in AlmereNieuwsNieuwsTerrassenseizoen in Almere Centrum…

Terrassenseizoen in Almere Centrum begint goed met Terrassenfestival

Terrassenfestival

Het terrassenseizoen in Almere Centrum is geopend. De derde editie van het Terrassenfestival, waarmee de opening wordt gevierd, trok weer veel belangstellenden naar het centrum van Almere. Op zaterdag- en zondagmiddag kon het publiek op de Grote Markt, Restaurantplein Belfort, het  Stationsplein en de Schutterstraat genieten van muziek, de Belfort Proeverij en de Streekmarkt. Voor kinderen was er het Kidslab.

“Het festival begon rustig op zaterdagmiddag, maar toen de zon eenmaal goed doorbrak, waren de terrassen in Almere Centrum beide dagen overvol,” aldus Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. “Leuk dit jaar was de variatie in muziek en straatacts. De ganzenparade werd vaak gefilmd, maar de acts van Rolling Amazons en Under the Skirt trokken veel publiek. Singer/songwriter Lisa Imhoff maakte erg veel indruk en Ruben Thurnim kreeg het publiek helemaal los.”

Tijdens de Belfort Proeverij gaven de restaurants op het Belfort een voorproefje op hun menukaart. Bezoekers kregen op beide dagen een goede indruk van de verschillende smaken van de wereldkeukens op het plein. De Growing Green Streekmarkt stond in de Schutterstraat tussen het Restaurantplein Belfort en de Grote Markt. Hier was een grote diversiteit aan (streek)producten uit Almere en omgeving verkrijgbaar. Kinderen bouwden op beide dagen mee aan een kunstwerk van afval onder leiding van uitvinder en gereedschapsmaker Rick. In zijn werkplaats werden lege PET-flessen met de flessenpeller en bodemsnijder tot nieuwe bruikbare stukken gesneden.

Foto: Fred Rotgans