Het kan in AlmereNieuwsNieuwsTweede seizoen van Nieuwe Buren…

Tweede seizoen van Nieuwe Buren bevat weer mooie beelden van Almere

Het vervolg op de RTL-dramaserie Nieuwe Buren is klaar. Met ruim 1,8 miljoen kijkers per aflevering was het de meest succesvolle RTL-serie in 2014. Seizoen twee kan nu al bekeken worden. Alle afleveringen zijn sinds 25 november te downloaden via Videoland. In het eerste kwartaal van 2017 zal ook de nieuwe serie worden uitgezonden bij RTL 4.

Vorige week werden deel 1 en 2 in de Almeerse bioscoop Utopolis  voor het eerste getoond. Spelers, medewerkers van producent Millstreet Films, het Almeerse bedrijfsleven en figuranten uit Almere die een rol spelen in de serie waren daarbij aanwezig. “Seizoen twee bevat weer veel mooie beelden van Almere,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. “Door de prachtige opnames en het benoemen van locaties in de stad is Almere nog nadrukkelijker aanwezig in de serie. Ook kon er opnieuw gerekend worden op de medewerking van heel veel Almeerders en Almeerse bedrijven. Kortom, een productie om weer trots op te zijn.”

Nieuwe buren is een Nederlandse dramaserie van RTL, gebaseerd op het boek Nieuwe Buren van Saskia Noort uit 2006. Het eerste seizoen werd uitgezonden door RTL 4 in het najaar van 2014. Seizoen twee begint op het moment dat blijkt dat enkel Rebecca (in 2014 gespeeld door Katja Schuurman) de seizoensfinale van seizoen 1 niet heeft overleefd. Peter (Daan Schuurmans) is opgenomen in een tbs-kliniek en Steef (Thijs Römer) zit in de gevangenis. Fedja van Hûet en Karina Smolders spelen dit seizoen de nieuwe buren Lex en Steffi. Zij komen naast Eva en Peter wonen en hebben een groot geheim.