Landelijk wonen: Almere Buiten en Almere Hout bieden dé uitkomst. Wellicht heb je de prachtige film ‘De Nieuwe Wildernis’ al gezien: het lief en leed van de wilde natuur, opgenomen in de Oostvaardersplassen. Het leefgebied van deze edelherten, ijsvogels en koninkpaarden zou je nieuwe achtertuin kunnen worden.


Oostvaardersplassen

Wanneer je gaat wonen in de Oostvaardersbuurt, woon je heel dichtbij de Oostvaardersplassen, een natuurgebied van wel 6000 hectare waar je kunt wandelen en genieten van mooie natuur.  Wilde dieren, als heckrunderen, konikpaarden en edelherten. In het weekend is er regelmatig een wisselend programma van natuuractiviteiten voor jong en oud, lezingen van bijzondere gasten, muzikale optredens  en workshops. Met de Oostvaardersplassen als achtertuin is het hier heerlijk landelijk wonen!

Het Kotterbos maakt deel uit van het grote Oostvaardersplassen. Grenzend aan het Kotterbos is de Stripheldenbuurt. Vanuit deze gemoedelijke buurt wandel je zo de vrije natuur in. Volg de uitgestippelde wandelroutes of ga zelf op avontuur. Gegarandeerd spot je een vos, ree of bever. Ook is er voldoende groene pracht te bewonderen. Naast populieren, biedt dit bos een weelde aan ruige rietvelden en wilgenbosjes.

Naast De Nieuwe Wildernis in de achtertuin, biedt deze buurt ook tal van stukjes park, afgewisseld met kleine wateren. De kleine wateren tussen de striphelden door doen denken aan het rustgevende beeld van de gondels in Venetië. Als je landelijk wil wonen, is de Stripheldenbuurt ideaal!

Beleef de Oostvaardersplassen!

Landelijk wonen in Almere

Landelijk wonen in Almere

shriwanikuiper-mf-3386

Landelijk wonen bos


Almeerderhout

Verschillende bossen met elk een eigen sfeer vormen samen het Almeerderhout. Het Cirkelbos, Kathedralenbos en het Waterlandse Bos bieden zo elk een eigen specialiteit. De één gericht op kunst, de ander gericht op fiets- en wandelpaden. Ook biedt Almeerderhout ruimte voor stadslandgoed De Kemphaan, waar vele flora en fauna te bewonderen is en de gelegenheid voor een biologische versnapering. Vooral voor de kinderen is dit een leuk dagje uit!

Wonen in Almere Hout geeft dus genoeg mogelijkheden om te genieten van de natuur, maar wist je dat zelfs de straatnamen groen aandoen? Alle straatnamen zijn gericht op de meest uiteenlopende vogels, zoals de Vlaamse Gaailaan, Grasmuslaan en de Rietganslaan. Zo geven behalve het rondom uitzicht op alle bossen, zelfs de straatnamen je een ontspannen en natuurlijk gevoel.

Landelijk wonen doe je in Almere Hout!


Landelijk wonen in Nobelhorst

Nobelhorst is een nieuwe wijk in Almere, omgeven door bos en natuur. Hier is buurtje voor buurtje een compleet nieuwe wijk ontstaan. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Zowel Almere haven, het centrum van Almere, als het Gooi zijn in 10 minuten bereikbaar met de auto. In het gezellige dorp Nobelhorst kun je zelf je eigen droomhuis bouwen, maar ook een huis kopen of huren. Ook zijn er veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren.

Nobelhorst is heel bijzonder!

HKIA_Sixta-hangmat-18161

Inwoners aan het woord