Het kan in AlmereNieuwsNieuwsWoningzoekenden opnieuw op pad…

Woningzoekenden opnieuw op pad tijdens WoonExpeditie Almere

Er zijn volop woonmogelijkheden in Almere. Wie zelf wil bouwen of op zoek is naar een bestaande of nieuwbouwwoning, kan in Almere terecht. Tijdens de derde WoonExpeditie Almere, op zaterdag 1 oktober, worden op verschillende locaties in de stad tussen 10.00 en 16.00 uur activiteiten georganiseerd om belangstellenden te informeren over alle mogelijkheden. Tijdens de WoonExpeditie Almere vallen de NVM Open Huizen Route, de Almeerse Nieuwbouwdag en de Zelfbouwdag samen.

Zelfbouwdag
Wie droomt van een zelfgebouwd huis in Almere, kan op zaterdag 1 oktober terecht op de Zelfbouwdag. De laatste 11 zelfbouwkavels in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten gaan om 10.00 uur in de Kavelwinkel in het stadhuis in de verkoop. Naast de kavelverkoop is er een uitgebreid programma voor iedereen die meer wil weten over zelfbouw. Zo zijn er de hele dag door presentaties over Oosterwold en workshops op het gebied van bouwgroepen, duurzaamheid en interieurstyling.

Veel aanbod
Wie interesse heeft in een compact en duurzaam huis met slimme indeling, kan tijdens de WoonExpeditie een Tiny House bemachtigen. Tussen 12.00 en 14.00 uur is het gebiedskantoor van Almere Poort open om diverse winnaars die hun Tiny House willen verkopen of verhuren te ontmoeten. Daarnaast kunnen geïnteresseerden van 10.00 – 16.00 uur de Tiny House Match lijst raadplegen met alle ingezonden Tiny huisjes. In Almere Poort is tevens een bezoek aan DUIN mogelijk, daar zijn de eerste gebiedsplannen voor Noorderduin te bekijken. Daarnaast zijn er modelwoningen open en diverse projectontwikkelaars stellen in Almere Poort hun bouwplaats open.

Wie houdt van landelijk wonen in Almere kan een bezoek brengen aan de informatieschuur in Nobelhorst in Almere Hout. Tijdens de WoonExpeditie gaan nieuwe koopwoningen in Nobelhorst in de verkoop en is er informatie over het bouwen in het luxe Vogelhorst. Voor echte pioniers is er Oosterwold. Geïnteresseerden kunnen daar een kijkje nemen in de eerste loftwoning.

Tot slot zijn er diverse bestaande woningen te bezoeken tijdens de NVM Open Huizen Route. Op verschillende locaties in de stad kan aan de hand van een fietsroute het gebied zelf worden ontdekt. Daarnaast is er genoeg te doen in het centrum van Almere, zoals de Popronde Almere en de Eredivisie Zeilen.

Kijk voor het gehele programma op www.hetkaninalmere.nl/woonexpeditie.