Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenAlmere Haven Festival trekt 67.000…

Almere Haven Festival trekt 67.000 bezoekers

almere haven festival 2018

De 16e editie van het Rabobank Almere Haven Festival in het centrum en de havenkom van Almere Haven heeft zo’n 67.000 bezoekers getrokken, 12.000 meer dan het jaar ervoor.Van vrijdag tot en met zondag vermaakte het publiek zich met een uiteenlopend programma. Dat varieerde van klassieke concerten, proeverijen en markten tot bottervaren, straattheater en een voorproefje op het culturele seizoen. “Meestal is de zondag de drukste dag van het evenement. Door het wisselvallige weer op zondag, was nu de zaterdag het drukstbezocht,” aldus Tim Beldman, evenementen coördinator bij Almere City Marketing.

Hoogtepunt daarbij was het Yakult Havenkomconcert op zaterdagavond, waarbij de net vijftienjarige Noa Wildschut debuteerde met het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). Met twee prachtige solostukken op haar viool ontroerde zij de circa 5.000  aanwezigen, die in de buitenlucht genoten van het gratis optreden van het toporkest uit Amsterdam met vocalisten Kari Postma (sopraan), Ulrike Schneider (alt) en Bastiaan Everink (bas). De dag ervoor blikte het Almeers Jeugd Symfonie Orkest terug op het veertig jarig bestaan van Almere.

Ook was het gedurende het hele weekend druk bij de Rabobank Havenkom Proeverij. De horecagelegenheden in de Havenkom gaven drie dagen een voorproefje van de lekkerste gerechten op hun menukaarten. Zondag bezochten ruim 1.000 personen het Gitaarconcert ‘Gitaarspektakel aan Zee’, dansvoorstellingen van diverse Almeerse dansscholen en optredens van shantykoren. Ook was het, ondanks de regen, druk op de brocante en antiekmarkt in de havenkom en op de kunstmarkt in het winkelcentrum. Ook de botters voeren af en aan met veel publiek aan boord. Op zaterdag en zondag lieten zij bezoekers beleven hoe het vroeger was te varen op de Zuiderzee.                                                                                           

Het volgende Rabobank Almere Haven Festival vindt plaats van 1 tot en met 3 september 2017.