Het kan in AlmereStadsdelenHet landelijke Almere Hout

Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere. In Almere Hout kun je wonen in o.a. Villapark Vogelhorst, Nobelhorst of Landgoed Overgooi.

Woonexpeditie Almere Hout

Wonen in Almere Hout

Het landelijke Almere Hout zit vol verrassingen. In de wijken Nobelhorst, Villa Vogelhorst, Landgoed Overgooi en Oosterwold is er veel ruimte om jouw woonwensen tot werkelijkheid te brengen. Er is vooral ruimte voor zelfbouw in Almere Hout. Kavels zijn er in overvloed. Naast de aanwezige kavels wordt er druk gebouwd in dit stadsdeel. Bekijk nu de nieuwbouwprojecten.

Wonen in ruimte


Voor de kids

In Almere Hout ligt boswachterij Almeerderhout met Stadslandgoed de Kemphaan. Dit is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit. Het ligt niet ver buiten de stad dus je bent er zo! Er valt van alles te beleven. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen en smullen van de heerlijke pannenkoeken van Dubbel-Op. Je kunt ook op pad met de boswachter of een bezoekje brengen aan de jungle. Daarnaast kun je ook nog eens struinen over de biologische boerenmarkt en aapjes kijken bij stichting AAP. Vervelen is geen optie, vies worden wel!

Natuurlijk kun je ook een boswandeling maken of een spannende speurtocht. De landelijke omgeving zorgt voor eindeloze mogelijkheden. De kids kunnen hier helemaal losgaan en zullen zich nooit vervelen. Ook bij locaties als het Eksternest kun je terecht voor een leuk dagje uit. Kinderen leren hier op een leuke manier over allemaal natuurlijke onderwerpen, erg interessant!

Kom gezellig naar Almere Hout!

Kemphaan Almere Hout

 

Stadsdelen Almere Hout

Nobelhorst

In Nobelhorst, een geheel nieuwe buurt, ligt pannenkoekenrestaurant Smullen en Spelen. Kinderen kunnen zich vermaken in de grote speeltuin met een archeologische vind- en speelplaats waar de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ worden gecombineerd. Ook met slecht weer is er binnen een speciaal voor hun leeftijd ingerichte ruimte. Smullen en Spelen is een ideale stop tijdens een fietstocht door dit bosrijke gebied. Almere Hout is voorzien van het fietsknooppuntennetwerk, dus een leuke route heb je zo uitgestippeld. Je kunt voor inspiratie op de website van VVV Almere kijken. Zin om een balletje te slaan in Almere Hout? Dit kan op golfbaan Almeerderhout, prachtig gelegen in de boswachterij kunnen hier zowel volleerde golfers als mensen die de sport nog willen leren terecht.

Beleef de unieke buurt Nobelhorst!

 


Wonen & Werken in Almere Hout

In Almere Hout zijn er veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren. Werk je graag thuis? Dat kan in een huur-, koop- of zelfbouwhuis. Zolang de hoofdfunctie van je huis duidelijk voor wonen bestemd is, mag je maximaal 50% van je huis gebruiken voor werken. In Nobelhorst liggen verspreid door de wijk een aantal ondernemerskavels. Deze bieden specifiek ruimte om je eigen bedrijfsruimte te bouwen, met daarbij een bedrijfswoning. Van administratief tot creatief, van adviesbureau tot een winkel. Wonen met een duidelijk zichtbare en herkenbare werkfunctie aan huis op een goed bereikbare locatie. Liever huren in Almere Hout? In het appartementengebouw De Melkfabriek in Nobelhorst heb je niet alleen de mogelijkheid om te wonen, maar ook om een bedrijfsruimte te huren.

Kom hier wonen en werken!

Almere Hout Vogelhorst