Het kan in AlmereWonenJe eigen huis bouwenIbbA: Zelfbouw voor starters

IbbA is de ideale oplossing voor elke starter! Ben jij starter en ben je op zoek naar een eigen woning? Stop met zoeken naar een bestaande woning en begin met het ontwerpen van jouw eigen droomhuis! Met de starterslening van IbbA wordt jouw droom werkelijkheid en bouw je jouw eerste huis gewoon zelf! Lees hier meer over wat IbbA is en hoe het precies werkt.

Zelfbouw voor starters met ibba in Almere

Wat is IbbA?

De regeling is bedoeld voor mensen met minder geld die graag hun eigen huis of appartement willen bouwen. Het uitgangspunt bij IbbA is dat je leent wat met jouw inkomen kan lenen, de rest van de investering van jouw IbbA-huis wordt aangevuld vanuit de IbbA-Starterslening. De gemeente Almere brengt een paar keer per jaar nieuwe kavels op de markt. Het aantal kavels is beperkt, dus het is verstandig om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het project. De IbbA startersregeling is een samenwerking tussen de gemeente Almere, Woonstichting de Key en Ymere.

Ibba geeft jou de kans!


Jij bent de opdrachtgever!

Als je je kavel hebt gekozen, komt het leukste deel: bedenken hoe jouw huis er uit moet komen te zien. Voordat je dat doet, realiseer je dan dat je bezig bent om zelf een huis te laten bouwen, jouw eigen huis. Jij bent opdrachtgever! Dit betekent dat je geen consument bent, maar eigen producent en architect van je woning. De rol van opdrachtgever is een uitdaging. Je moet keuzes maken, samenwerken én zelfstandig aan het werk gaan. Denk je dat jij de uitdaging aan kan? Wacht dan niet langer en begin schrijf je in!

Weet jij al wat je wil?

Zelfbouw voor starters met ibba in Almere
Zelfbouw voor starters met ibba in Almere

Stappenplan IbbA

Er is een stappenplan in grote lijnen opgesteld om een beeld te geven van het traject. Het is belangrijk om overzicht te houden en stap voor stap te werk te gaan. Om veel voorkomende fouten te voorkomen is het verstandig om deze punten aan te houden. De volgende stappen doorloop jij als je kiest voor IbbA.

  • Schrijf je in
  • Kies een kavel
  • Kies een bouwbegeleider
  • Zet jouw droomhuis op papier
  • Regel de hypotheek en de Starterslening
  • Start met de bouw van jouw eigen huis
  • Geniet van jouw zelf gebouwde woning

Ga jij de uitdaging aan?!